Tecnologia i Business Intelligence que milloren l’experiència d’abonats a gimnasos

Tecnologia i Business Intelligence que milloren l’experiència d’abonats a gimnasos

Resulta habitual, per exemple, dedicar un elevat temps d’espera al mostrador d’informació per realitzar qualsevol tipus de consulta o gestió.

La solució proposada es basa en la instal·lació d’un sistema de gestió de torn (Gestorn) capaç de diferenciar entre atencions ràpides i les que requereixen de major dedicació. Per a aquestes últimes, es prioritza un sistema personalitzat de cita prèvia, servei que l’abonat podrà sol·licitar a través del mostrador d’informació, telèfon, web, App i terminal expenedor de torn.

Una altra solució efectiva consisteix en la instal·lació de terminals d’autoservei per a la reserva de les activitats dirigides, evitant així, que els abonats realitzin la incòmoda cua física que assegura la seva plaça. El terminal permet una còmoda reserva al aproximar la polsera d’abonat al lector RFID que incorpora el propi sistema que controla la disponibilitat i les condicions de la seva quota i, una vegada confirmada la reserva, imprimeix el tiquet corresponent.

Els responsables dels gimnasos saben que els abonats amb poca freqüència i assistència a les activitats dirigides són clars candidats a donar-se de baixa i que, una vegada prenen la decisió, aquesta és pràcticament irrevocable.

La solució per aquesta problemàtica parteix del monitoratge de les entrades i sortides que realitzen al centre que, juntament amb els registres associats a les reserves d’activitats dirigides, permeten alertar sobre el volum de clients que es troben en aquesta situació, per prendre iniciatives de retenció.

El problema, sovint, és que els responsables comercials i de màrqueting no disposen d’eines que proporcionin el coneixement necessari per a la correcta presa de decisions.

Per això, disposar d’un quadre de comandaments integral generat a partir de Business Intelligence aplicat a les dades registrades (Big Data), proporciona coneixement relatiu al funcionament del centre (assistència a les activitats dirigides, ocupació segons monitor, segons horaris, segons gènere, …), imprescindible per adequar les quotes d’abonat, emprendre accions de màrqueting segmentades o millorar la satisfacció del client a partir de recomanacions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *